Forumul despre Sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Vrem sa iti facem viata mai usoara si sa iti SATISFACEM curiozitatile tale de orice fel
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Subiecte similare

     

     Dezvoltarea fizica a bebelusului

    In jos 
    AutorMesaj
    YoAnca
    Vorbaret
    Vorbaret
    YoAnca


    Mesaje : 64
    Data de înscriere : 10/08/2009

    Dezvoltarea fizica a bebelusului Empty
    MesajSubiect: Dezvoltarea fizica a bebelusului   Dezvoltarea fizica a bebelusului Icon_minitimeVin Mar 26, 2010 9:30 am

    Dezvoltarea fizica a bebelusului este la fel de importanta ca si cea psihica. De fapt, o delimitare intre cele doua se poate face doar teoretic pentru a descoperi si evalua mai bine evolutia bebelusului.

    Atunci cand vorbim despre dezvoltarea fizica a unui bebelus ne gandim in primul rand la parametri precum greutatea si inaltimea acestuia si la evolutia acestora care poate fi un inidcator al sanatatii insa nu trebuie sa neglijam nici dezvoltarea motorie si dezvoltarea simturilor, strans legate intre ele, care il ajuta pe bebe sa se adapteze mediului extern.




    Greutatea
    In general, la nastere, un bebelus poate cantari intre 2500 si 4500 de grame. Chiar daca este mai micut acest lucru nu trebuie sa te ingrijoreze, mai ales daca bebe s-a nascut la termen si este sanatos. Medicii fac o evaluare completa a starii de sanatate la nastere si iau toate masurile pentru a se asigura ca el se va dezvolta in continuare in mod corespunzator. in orice caz, in primele zile dupa nastere micutul pierde in greutate, fapt numit scadere fiziologica in gerutate si datorat faptului ca avalansa de solicitarile din mediul extern uterului la care trebuie sa se adapteze determina o pierdere de lichide si tesut adipos. Dupa aceasta perioada scurta insa bebelusul incepe sa creasca constant in greutate, ajungand chiar sa isi dubleze greutatea in jurul a 6 luni. in primele luni de viata este bine ca bebelusul sa fie cantarit o data pe saptamana pentru a se evalua daca are o crestere constanta in greutate.

    Inaltimea
    La nastere fiecare bebelus are o anumita inaltime si chiar daca statisticile spun ca in general baieteii au in jur de 51 de centimetri iar fetitele in jur de 50 de centimetri, acest lucru poate varia in functie de particularitatile de dezvoltare si caracteristicile ereditare ale copilului. Bebelusul incepe sa creasca cu cativa centimetri in fiecare luna, proces care va continua inca multi ani.


    Dezvoltarea miscarilor
    e masura ce creste, bebelusul tau capata noi capacitati motorii. El incepe incet, incet sa se miste in mod autonom pentru a putea explora liber lumea din jurul lui. Astfel, daca la numai 1 luna daca il asezi pe burtica el poate reusi sa isi ridice capul pentru cateva momente, capacitatea de a-si tine capul devine din ce in ce mai buna pe masura ce lunile trec ajungand catre finalul celei de-a treia luni la un control bun asupra pozitiei capului avand nevoie de sustinere doar pentru spate. Pe masura ce timpul trece bebelusul devine din ce in ce mai energic miscand manutele si piciorusele si capatand treptat control asupra cestor miscari. La 5 luni bebe isi poate duce picioarele la gura si se joaca apucand-usi degetele iar la 7 luni se poate juca asezat fara sprijin. in jurul a 9 luni el va putea sa se ridice in fundulet si chiar sa exploreze autonom mediul inconjurator si mai apoi se ridica in picioare daca este sprijinit si merge rapide de-a busilea apucand lucrurile care il intereseaza. Momentul primilor pasi soseste in general in jurul lunilor 11-12 si de acum bebe devine din ce in ce mai capabil sa se miste singur stimulat de curiozitate.

    Dezvoltarea senzoriala
    La Simturile bebelusului incep sa se dezvolte si ele inca inainte de a se naste prin formarea receptorilor specifici si initierea functionarii lor. Dupa nastere bebelusul este bombardat cu o multitudine de stimuli care accelereaza dezvoltarea si adaptarea la lumea externa. Astfel, vazul, auzul, gustul, mirosul si tactul cunosc o dezvoltare accelerata in primul an de viata devenind pentru bebe mijloace esentiale de a cunoaste lumea. Astfel, daca la nastere, din pricina insuficientei dezvoltari a ochilor si ariilor cerebrale, bebelusul nu are capacitatea de a urmari obiectele sau persoanele care se misca acest lucru se schimba rapid pe parcursul primului an de viata. Astfel, la o luna copilul poate distinge forma unui lucru dar inca nu distinge detaliile acestuia, la 2 luni este atras de obiectele in miscare, urmarindu-le cu vederea si, pe masura ce lunile trec el devine din ce in ce mai capabil sa observe detalii, sa isi coordoneze privirea cu miscarile si sa foloseasca noile abilitati pentru a descoperi si a invata lucruri noi.Dezvoltarea fizica a bebelusului Dezvoltarea_fizica_a_bebelusului_46bd42e
    Sus In jos
     
    Dezvoltarea fizica a bebelusului
    Sus 
    Pagina 1 din 1
     Subiecte similare
    -
    » Ce se poate ascunde in spatele tusei bebelusului?

    Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
    Forumul despre Sanatate :: Bebelusi-
    Mergi direct la: