Forumul despre Sanatate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Vrem sa iti facem viata mai usoara si sa iti SATISFACEM curiozitatile tale de orice fel
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Subiecte similare

 

 Cum iti dai seama ca bebe e bolnav

In jos 
AutorMesaj
YoAnca
Vorbaret
Vorbaret
YoAnca


Mesaje : 64
Data de înscriere : 10/08/2009

Cum iti dai seama ca bebe e bolnav Empty
MesajSubiect: Cum iti dai seama ca bebe e bolnav   Cum iti dai seama ca bebe e bolnav Icon_minitimeVin Mar 26, 2010 9:38 am

Este absolut normal ca orice parinte sa intre in panica atunci cand i se imbolnaveste copilul, chiar daca acesta nu a contractat decat o mica raceala care va trece in cateva zile. Problemele apar atunci cand parintii au copii mai mici de varsta de un an.

Orice bebelus se va imbolnavi la un moment dat, fie ca este vorba de o banala raceala, constipatie sau diaree Din pacate, pana nu invata sa vorbeasca, el nu poate spune cand ceva il doare, iar tu vei fi cea care va trebui sa descopere care este sursa iritabilitatii lui. Acest lucru deoarece, de multe ori, este greu de facut deosebirea intre starea de agitatie provocata de o boala usoara si o problema serioasa. Din fericire, orice mama isi cunoaste propriul copil si va sti cu siguranta cand sa ceara sfatul medicului intr-o situatie de urgenta. Pe langa presentimentul tau matern, care iti va arata ca ceva nu este in regula cu micutul tau, mai sunt si alte cateva indicii sau simptome care vor indica anumite afectiuni probabile.

Cand sa chemi medicul

Asa cum am mai spus, orice bebelus se imbolnaveste macar o data in primul sau an de viata si, de obicei, orice afectiune poate fi tratata. Daca esti ingrijorata de faptul ca micutul tau plange neconsolat, nu vrea sa manance, nu doarme bine sau se comporta altfel decat de obicei, un telefon la medicul pediatru este mai mult decat recomandat. Orice specialist ar trebui sa-ti spuna ca poti suna ori de cate ori ai un motiv de ingrijorare, indiferent de ora din zi sau din noapte. Exista anumite simptome pe care ar trebui sa le urmaresti pentru a putea raspunde la toate intrebarile doctorului.

Modificarile de apetit. Daca micutul tau refuza de cateva ori consecutiv mancarea sau se alimenteaza prea putin (acest lucru se va vedea in primul rand in cantitatea de lapte pe care o consuma la masa), ar fi cazul sa ceri sfatul medicului cat mai repede cu putinta.

Schimbarile de stare de spirit. Cand sunt bolnaviori, unii bebelusi devin letargici sau greu de starnit pentru anumite afectiuni. De asemenea, de la starea de iritabilitate poate trece foarte usor la o repriza de plans cu sughituri, care dureaza mai mult de cinci minute. Si in acest caz, mai ales daca mai observi si alte simptome nelinistitoare, cere consultul medical.

Modificari ale culorii pielii. Daca pielea bebelusului tau devine galbuie sau observi ca isi schimba culoarea de la rozul sanatos la albastrui, in special in jurul buzelor si unghiilor, nu trebuie sa mai stai pe ganduri, ci sa suni medicul pediatru, indiferent de ora.

Sensibilitate in zona buricului sau organelor genitale. Din anumite motive care tin de igiena, cordonul ombilical sau penisul mostenitorului tau s-ar putea infecta. Daca observi ca aceste zone devin rosii dintr-o data, incep sa supureze sau, in cazuri nefericite, sa sangereze, da-i un telefon medicului tau pentru a-ti spune ce ai de facut.

Febra. Daca micutul are o temperatura crescuta a corpului, orice parinte intra in panica si, indiferent de ora, stie ca trebuie sa sune pediatrul sau sa mearga cu bebelusul la camera de urgenta a celui mai apropiat spital. Cu toate acestea, specialistii subliniaza faptul ca febra nu este o afectiune in sine ci, mai degraba, un indiciu al faptului ca organismul lupta impotriva unei infectii. Cere sfatul medicului in cazul in care bebelusul tau este mai mic de doua luni si are o temperatura rectala de 38 de grade Celsius sau mai mare de atat.

Diareea. O alta problema cu care s-ar putea sa se confrunte micutul tau este diareea, o afectiune care se poate traduce prin scaune moi, apoase, dese si de culoare verzuie. Fii foarte atenta la durata acestor simptome, deoarece un bebelus nu ar trebui sa aiba diaree mai mult de trei zile.

Sfat: Una dintre cele mai comune afectiuni in randul bebelusilor este banala raceala. Asemenea adultilor, indiciile care vor semnala instalarea unei raceli in organismul bebelusului tau sunt: rinita (ii curge nasul) sau nas infundat, febra, stranut, ii curg ochisorii, tuseste si are un apetit alimentar scazut. Sunt posibile si unele dificultati respiratorii. Cel mai bun tratament, pe langa cel medicamentos recomandat de medic, este hidratarea. Da-i bebelusului suc de fructe sau ceaiuri, chiar si apa plata, daca vrea sa bea.
Citeste mai mult in revista SuperbebeCum iti dai seama ca bebe e bolnav Cum_iti_dai_seama_ca_bebe_e_bolnav_74f3e11
Sus In jos
 
Cum iti dai seama ca bebe e bolnav
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cand si cat sta bebe in fundulet

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul despre Sanatate :: Bebelusi-
Mergi direct la: